torstai 31. tammikuuta 2013

Kooste tammikuun treeneistä

Vuoden ensimmäinen kuukausi on jo menneisyyttä. Nyt on aika tarkastella kuvaajien muodossa, paljonko aikaa treenaamiseen kului ja miten treeniaika jakautui eri liikuntamuotojen välillä. Tammikuussa tuli kirjattua 25 treenikertaa, yhteensä 936 minuuttia ja 13 933 kulutettua kilokaloria. Treeniaika jakautui eri lajien välillä seuraavasti.

Tammikuun ainoa juoksutreeni oli rappukäytävässä tehty lyhyt intervalliharjoitus.

Sisäsoutua Unisportin saleilla 10 ja lihaskuntoharjoittelua kotona 11 treenikertaa. Ajallisesti sisäsoutu vei suurimman osan tammikuun treeneistä. Soutukilometrejä kertyi kaikkiaan 98. Kolme salikertaa tuli hikoiltua crosstrainerin kahvoissa.


Hyvällä sykkeellä

Päätavoitteenani kalorien kulutuksen ohella on parantaa peruskestävyyttäni toukokuun puolimaratonia varten. Siitä syystä on hyvä myös tarkastella, miten suuren osan treeniajasta sydämeni on sykkinyt hengitys- ja verenkiertoelimistöä kehittävällä tasolla.

Kirkkaan keltainen on hyvästä, se kehittää peruskestävyyttä.

Noin kaksi kolmasosaa 936 minuutista olen tehnyt työtä peruskestävyysalueella. Suurin osa tästä on pitkäkestoisia soutu- ja crosstrainertreenejä, osa tietysti kiertoharjoittelun rauhallisempia osia. Juomatauot ja treenien lähtösykkeet muodostavat yllättävän suuren osan (21 %) koko kakusta. Helmikuussa on varaa vähentää PK-treenien juomataukoja ja runtata menemään  lyhyemmät PK-treenit (45-60 minuuttia) yhteen putkeen.

Lopuksi vielä Movescount-palvelun koostama kuvaaja eri treenien sijoittumisesta tammikuun ajalle. Y-akselilla on treenin kesto minuutteina. X:llä etenee tammikuun päivät. Ympyrän koko kertoo vielä treenin kalorikulutuksen. Mitä suurempi ympyrä, sitä enemmän kaloreita on palanut.

Kesto ja kulutetut kalorit korreloivat keskenään.


Tavoitteita helmikuulle

Olen laskennallisesti 6,65 Big Mac -hampurilaista jäljessä vuositavoiteestani. (Huomasin juuri, että olen tähän asti laskenut väärin päivittäisen tavoitteeni.) Helmikuussa on tarkoitus kuroa  välimatkaa pienemmäksi. Lisäksi suunnittelin seuraavia minitavoitteita vuoden toiselle kuulle.

  • 17 000 kulutettua kilokaloria
  • kiertoharjoittelutreenien keskimääräisen keston nostaminen 25 minuuttiin (tammikuun keskiarvo 21,5 min) 
  • neljä (4) yli 90 minuutin peruskestävyystreeniä
  • ei juomataukoja alle 50 minuutin pk-treeneissä
  • alle 126 iskun sykealueen suhteellinen osuus alle 20 prosenttiin
  • juokse, juokse, juokse

Kaikki tavoitteet tähtäävät kalorikulutuksen lisäämiseen ja puolimaratoniin valmistautumiseen. Juoksutavoitteeseen en uskalla laittaa mitään konkreettista, vaikka olenkin varovaisen toiveikas jalkani kunnosta.


93 päivää Helsinki City Runiin
8,4 juoksukilometriä

27,32 / 400 kulutettua BM:ää (13 933 kcal)
6,65 BM:ää jäljessä vuositavoitteesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti