sunnuntai 6. tammikuuta 2013

400 BigMac-hampurilaista vuodessa

Keksin tänään uuden tavoitteen vuodelle 2013, jotta blogi ja motivaationi ei kuolisi lopullisesti vaikka juoksu ei olekaan kulkenut viime aikoina. Idean sain eräältä partioveljeltäni, jonka Movescount-päivitykset täyttävät uutisvirtani sosiaalisessa mediassa lähes päivittäin.

Sosiaalista mediaa parhaimmillaan?

"Vuonna 2013 tavoitteenani on kuluttaa aktiivisella liikunnalla energiaa 400 Big Mac -hampurilaisen sisältämän kalorimäärän verran."
Tein pikaisen tutkimuksen kyseisen tuotteen ravintosisällöstä. Jos tuotteen valmistajaa on uskominen, niin edellä mainitun hampurilaisen suomalainen versio sisältää 40 kilokaloria vähemmän jenkkivastineeseen verrattuna. Ei ihme, että jenkit ovat lihavia. Tavoitettani varten päädyin käyttämään suomalaisen tuotteen 510 kilokalorin energiasisältöä.

Jenkkiversio maailmankuulusta hampurilaisesta. (Kuva: Evan Amos)

Loin treenitaulukkooni muutaman sarakkeen ja kentän lisää, jotta pysyn laskuissa. 204 000 kilokalorin polttaminen aktiivisella liikunnalla tuntuu järjettömän suurelta määrältä. En aio laskea mukaan rappusissa kävelyä tai muutakaan päivittäistä hyötyliikuntaa. Summaan ei myöskään sisälly treenien jälkipoltto, vaan pysäytän ajanoton ja laskurin heti treenin jälkeen.

Toki Kemme Fitnessin tapaisessa HIIT-kiertoharjoittelussa tulee hieman hengähdystaukoja treenien aikana. Toisaalta olen sykemittarini armoilla, joka arvioi kalorikulutuksen ikäni, paino(indeksi)ni sekä treenin keston, sykkeen ja happivelan avulla.

Päästäkseni vuoden BM-tavoitteeseen, niin laskujeni mukaan päivittäisen liikunta-annokseni pitäisi olla 30 minuuttia soutua peruskestävyystasolla tai 25 minuuttia sykkimistä kiertoharjoittelun parissa. Jos jaan viikottaisen liikuntatarpeeni viiteen treenikertaan, tulisi minun liikkua noin 45 minuuttia kerrallaan.

Tästä lähin jokainen blogikirjoitukseni sisältää lisää lukuja. Tällä hetkellä olen keskikulutustavoiteestani hieman jäljessä. Treenimäärää, -kestoa ja -intensiteettiä pitää siis lisätä entisestään, jotta loppuvuodeksi jää varaa palautua mahdollisista sairastumisista tai loukkaantumisista.

Alright, let's do it!


118 päivää Helsinki City Runiin
8,4 juoksukilometriä

4,8 / 400 kulutettua BM:ää (2492 kcal)
1,1 BM:ää jäljessä päivittäisestä tavoitteesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti