tiistai 26. helmikuuta 2013

Positiivinen tulosvaroitus

Tammikuun lopussa asetin helmikuulle tavoitteita, joihin en aivan yllä. 17 000 kulutetun kilokalorin tavoite ei täyty, enkä ole pystynyt juoksemaan. Kaiken kukkuraksi sykevyöni rikkoitui, joten kulutettujen treenikalorien ja sykealueiden arvioiminen on vaikeutunut. Mistä tämä positiivisuus sitten johtuu? Olenko sairas tai seonnut?

Suunto t6:ni on löytänyt uuden sykevyön rinnalleen (rinnalleni?).


Sydän lyö bum bum bum


Ensimmäinen ilonaiheeni on materialistinen. Sain viikonloppuna lainaan yllä olevassa kuvassa näkyvän sykevyön. Olen ehtinyt testata sitä kertaalleen soututreenissä, jossa se vaikutti toimivansa ainakin yhtä hyvin kuin ex-sykevyöni.

Lisäksi iloitsen siitä, että huomaan viimein konkreettisesti parantuneen peruskestävyyteni soutaessani. Marras-joulukuussa soutuvauhtini peruskestävyystasolla (~140 iskua minuutissa) oli keskimäärin 2:40 / 500 m. Nyt pystyn soutamaan samalla sykealueella keskimäärin 2:25 / 500 m vauhtia. Kilometrin soutumatkaan menee siis 30 sekuntia vähemmän aikaa. Kymmenen kilsan matkalla se tekee jo 5 minuuttia.


Hitaasti mutta varmasti


Kirjoitin alkuvuodesta suhtautumisesta(ni) tavoitteisiin ja liikuntaan ylipäätään. Helmikuussa on mukamas ollut kiire ja aikaa treenaamiselle ei ole tahtonut löytyä. Lisäksi huomasin, että sykevyön rikkoutuminen söi motivaatiotani.

Olen kuitenkin oppinut olemaan itselleni armollinen. Kolmen vartin lihaskuntotreenia tai 10 kilometrin soutua ei tarvitse jättää kokonaan välistä, jos aikaa onkin vain puoli tuntia. Lauantaina tein lihastreeniä viisi kierrosta kuudesta ja maanantaina oli aikaa soutaa vain kuusi kilometriä. Molemmat ovat kuitenkin enemmän kuin ei yhtään.

Yritän toki tehdä parhaani saavuttaakseni tavoitteeni. Voin kuitenkin tuntea kuukauden/vuoden lopuksi ylpeyttä vaikka jäisinkin 10 % kaloritavoitteestani. Olen silti treenannut ja hikoillut huomattavasti enemmän kuin vuosi sitten.


Terveisiä kollegoille


Sitä todellakin saa, mitä haluaa. Toisaalta ei saa haluta kaikkea heti kerralla, muuten palaa loppuun. Tapojen muuttaminen on mahdollista, mutta se vie oman aikansa. Pitkälle pääsee itselleen armollisella ja myönteisellä asenteella. Inspiroidu kanssaihmisistä ja kannusta heitä.

Halusin edellä mainita myös The Power of Habit -kirjan, jonka lukemisen aloitin eilen. Ensimmäisen luvun perusteella uskallan suositella sitä muillekin. Luultavasti kirjoitan kirjasta tarkemmin täällä blogissa, kunhan olen saanut sen luettua.


67 päivää Helsinki City Runiin
8,6 juoksukilometriä

50,69 / 400 kulutettua BM:ää (25 854 kcal)
11,77 BM:ää jäljessä päivittäisestä tavoitteesta

1 kommentti: