torstai 25. heinäkuuta 2013

Uudet nopeat juoksutossut

Eilen keskiviikkona posti toimitti ovelleni juoksukenkätilauksen, jonka olin tehnyt puolitoista viikkoa aikaisemmin. Nyt minulla on vihdoin oikeat juoksutossut. Edelliset (ja aikoja sitten edesmenneet/hukkuneet) juoksukengät olen muistaakseni ostanut yhdeksän vuotta sitten.

Alkukesän juoksukenkien virkaa ovat toimittaneet jo lähes puhkikuluneet TNF:n maastolenkkarit, joilla on ikää ainakin viisi vuotta. Tarkoitus on saattaa kyseiset maastolenkkarit pysyvästi eläkkeelle syyskuuhun mennessä.

Vasemmalta oikealle: Vanhat nimettömät TNF:n maastolenkkarit,
NB:n MR10YB2 ja NB:n  MT10BY2


Noin 440 grammaa / kenkä painavat TNF:n maastokengät saavat väistyä New Balancen kevyiden, alle 200 g / kenkä, juoksutossujen tieltä. Metsäpoluille valitsin sähkönsiniset Minimus 10v2 Trail -tossut, joita pääsin sovittamaan ennakkoon ihan juoksulenkillä, kun veljeni tilasi samanlaiset kengät alkukesästä.

Hyvästä tuntumasta ja ennen kaikkea sopivan kokoisesta kengästä rohkaistuneena uskalsin tilata kenkäni netistä, brittiläisestä Sportshoes.com -verkkokaupasta. Mukaan tarttui myös Minimus 10v2 (Road) -tossut, pahennusta herättävällä neonkeltaisella värityksellä.

Leveämmille ja tasaisemmille teille suunniteltu road-malli oli aika sokkotilaus, toivoin vain, että ne istuisivat saman kokoisena yhtä hyvin kuin polku-malli.

Tarkempia kokemuksia ja arvioita molemmista kenkäpareista tullee elo-syykuussa, kunhan olen saanut kirjattua tarpeeksi juoksukilometrejä niillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti