perjantai 22. maaliskuuta 2013

Kuukauden vegehaaste ja vegaanin herkkupäivä

Kaverini ilmoitti kokeilevansa Forks Over Knives -dokumentin innoittamana vegaanista ruokavaliota koko huhtikuun ajan ja haastoi minut konsultiksi ja tsemppaajaksi. Kokkaan lämpimän aterian kotona keskimäärin kerran viikossa ja muutenkin ruokailutottumukseni saattavat vaikuttaa muiden mielestä tylsiltä, mutta lupasin tehdä parhaani.

Modernit maailmanparantajat ottavat
opetuslapsia vastaan somessa.

Ajattelin aloittaa kaverini valmentamisen mielestäni tärkeimmästä asiasta – herkuttelusta. Kun muistaa syödä tarpeeksi paljon/usein ja varaa myös kotiin/reppuun terveellisiä vegaanisia herkkuja, on paljon helpompaa välttää eläinperäiset ja muut epäterveelliset ruokahimot.

Herkuttelijan lautasmalli, paljon sokeria ja rasvaa.

Olen rakastunut tuoreisiin taateleihin, joita saa ilokseni nykyään hyvin varustettujen (K-)markettien hedelmähyllyltä. Tykkään popsia taatelini sellaisenaan jääkaappikylmänä, mutta voisin joskus kokeilla tehdä niistä herkullista urheilujuomaa.

Cashew-pähkinät ovat melko kalliita, mutta mielestäni hintansa väärtejä. Hankin nykyään pähkinät Kolmannen linjan aasialaisesta kaupasta, jossa niitä myydän 13,35 € / kg. Nämäkin katoavat suuhun raakana, pieni minigrip-pussillinen pähkinöitä kuuluu vesipullon lisäksi vakiovarusteisiin lähtiessäni yliopistolle tai töihin. Uusi blenderini mahdollistaisi myös erilaisten pähkinätahnojen ja proteiinipatukoiden teon, joten yritän malttaa säästää osan pähkinöistä lähiaikojen reseptikokeiluihin.

Ehkä tässäkin blogissa nähdään tulevaisuudessa ihan oikeita reseptejä. Sitä odotellessa kannattaa katsastaa esimerkiksi Chocochilin monipuolinen reseptiarkisto ja kokeilla erityisesti punaista linssikeittoa, joka on saanut kehuja kaikilta, joille olen sitä tehnyt.


43 päivää Helsinki City Runiin
9,8 juoksukilometriä

76,82 / 400 kulutettua BM:ää (39 177 kcal)
11,95 BM:ää jäljessä päivittäisestä tavoitteesta

3 kommenttia:

 1. Moikka

  Suosittelen myös lukemaan saksan äitini blogia.

  Blogi on nyt kokonaa vegaani, ja sieltä löytyy paljon monipuolisia reseptejä niin suolaisille kuin vegaaneillekkin herkuille.
  http://innellaskitchen.wordpress.com/
  Omana suosikkinani kikherne curry

  VastaaPoista
 2. Moi, haastoin sinut http://mamaliikkuu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! Kommenttisi oli juuttunut moderointijonoon ja huomasin sen vasta nyt. Vastaus haasteeseen tullee lähiaikoina.

  VastaaPoista