maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kooste helmikuun treeneistä

Totuttuun tapaan käyn läpi kuluneen kuukauden treenit ja tavoitteet kuvaajien kera. Kuten jo ehdinkin varoittaa, en päässyt täysin helmikuulle asetettuihin tavoitteisiin. Olen kuitenkin tyytyväinen helmikuun saldoon, varsinkin kun ottaa huomioon, että helmikuussa oli kolme vuorokautta vähemmän kuin tammikuussa.

Helmikuussa tuli kirjattua 21 treenikertaa (-16 % tammikuuhun verrattuna), yhteensä 1086 minuuttia (+16 %) ja 13 804 kulutettua kilokaloria (-1 %). Treeniaika jakautui eri lajien välillä seuraavasti.

Helmikuussa ei tullut juostua. Crosstrainer kasvatti suhteellista osuuttaan.

Sisäsoutua 9, K-Basic -treeniä 8 ja crossaritreeniä 3 treenikertaa. Kuvaajan venyttelyslaissi on ohjattu aktiivivenyttelytunti. Toki helmikuussa tuli venyteltyä muutenkin, mutta muita kertoja en kirjannut Movescount-palveluun.


Valhe, emävalhe ja tilasto


Oheinen sykealuepiirakka ei ole erityisen tarkka, koska minulla ei ole sykevyön rikkoontumisen vuoksi sykedataa 62 % helmikuun kirjatuista treeneistä.

Tämä kuvaaja ei ole tilastollisesti merkittävä, siinä on vain 8/21 treenin sykedata.

Movescount-palvelun treenikoostekuvaaja saattaa näyttää monimutkaiselta, joten tässä kertauksena tulkitsemisohjeet: Y-akselilla on treenin kesto minuutteina. X:llä etenee helmikuun päivät. Ympyrän koko kertoo vielä treenin kalorikulutuksen. Mitä suurempi ympyrä, sitä enemmän kaloreita on palanut.

1,5 tunnin treenejä tuli tehtyä tavoitteen mukaisesti neljä.

Kuvaajakavalkadin päättää viikkoyhteenveto yhdeksästä ensimmäisestä viikosta. Sekään ei välttämättä aukea ensi silmäyksellä, joten tässäpä ohjeet. Murtoviivan kuvitteelliset pisteet osoittavat viikon aikana kulutettujen kalorien summan. Olen yltänyt viikolla 4, 6 ja 9 Big Mac -kulutuksen viikkotavoitteeseen. Muut viikot ovat aiheuttaneet tämän hetkisen 9,3 hampurilaisen (4 743 kcal) kulutusvajeen.


Kuvaajan virheät pallot esittävät kahta asiaa: 1) pallon sijoittuminen y-akselille kertoo kyseisen viikon treenikertojen määrän ja 2) pallon halkaisija kuvaa treeneihin kulunutta aikaa. Mitä ylempänä kaloriviiva on suhteessa treenipalloon, sitä intensiivisemmin olen kyseisellä viikolla treenannut (korkeampi keskisyke). 

Kahdeksannen viikon jyrkkä syöksy johtuu siitä, että arvioin ilman sykevyötä tehtyjen treenien kalorikulutuksen tarkoituksella alakanttiin. Toisaalta viikkojen 7 & 8 lasku kuvaa hyvin rikkoutuneen vyön aiheuttamaa motivaatiomonttua.


Tavoitteiden yhteenveto ja katselua tulevaisuuteen


Loppuu vielä konkreettinen arvio kuukaudesta asetettujen tavoitteiden kannalta tarkasteltuna:

  • [  ] 13 804 kulutettua kilokaloria (-19 % 17 000 kcal:n tavoitteesta)
  • [x] helmikuun kiertoharjoittelujen keskimääräinen kesto ~31 minuuttia
  • [x] neljä (4) yli 90 minuutin peruskestävyystreeniä: 4.2. 18 km soutua; 11.2. 5,5 km soutua + 15 min crossaria + 25 pyöräilyä + 5 km soutua; 19.2. 45 min crossarilla + 9,5 km soutua; 27.2. 50 min crossarilla + 8,5 km soutua
  • [x] ei juomataukoja alle 50 minuutin pk-treeneissä
  • [x] alle 126 iskun sykealueen suhteellinen osuus alle 20 prosenttiin – vähän niin ja näin, ei ole tarkkaa sykedataa koko kuukaudelta, mutta uskoisin, että tämäkin tavoite täyttyi
  • [  ] en juossut – ensi viikolla pitää viimein käydä näyttämässä jalkaa lääkärillä!

4/6 tavoitetta helmikuulle täyttyi. Treenikin tuntuu kulkevan oikeaan suuntaan, joten uskallan asettaa seuraavat tavoitteet maaliskuulle:

  • 18 000 kulutettua kilokaloria
  • kolme (3) yli 90 minuutin pk-treeniä + 1x kahden tunnin treeni
  • kuntouta vasen jalka
  • ei yhtään yötä alle seitsemän (7) tunnin unilla
  • foam roller -lihashuolto 2 krt / viikko

Maaliskuun tavoitteilla yritän pitää itseni kunnossa ja toukokuun puolimaraton-tavoittetta elossa. Jos/kun saan otettua foam rollerin säännölliseen käyttöön, niin siitä tulee varmasti juttua tänne loppukuusta.


63 päivää Helsinki City Runiin
8,6 juoksukilometriä

58,64 / 400 kulutettua BM:ää (29 907 kcal)
9,30 BM:ää jäljessä päivittäisestä tavoitteesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti