tiistai 3. syyskuuta 2013

Tulehtuneet YT-neuvottelut nilkan kanssa

Juoksuharjoitteluni kompastui taas 2M2S-hölmilyyn. Viime vuoden puolella oli ensin ongelmia vasemman pohkeen kanssa ja sitten sain jääräpäisestä juoksemisesta samaisen puolen jalkapohjan kalvojänteen tulehduksen, joka pysäytti juoksemisen kuudeksi kuukaudeksi.

Tällä kertaa vasemman(!) jalan nilkka pisti yhteistoiminnan poikki kipeytymällä viime keskiviikon (28.8.) polkulenkillä niin pahoin, että viimeinen kilometri kotiin piti kävellä nilkuttaen. Rasituksen takia nilkka turposi näyttävästi. Turvotus laski viikonlopun aikana, mutta ei ole hävinnyt vieläkään kokonaan, joten kävin tänään tiistaina (3.9.) näyttämässä nilkkaani terveysaseman lääkärille.

"Saan syyttää loukkaantumisesta täysin itseäni, kun lähdin lenkille puolikuntoisena."

Kerroin, että nilkka oli kipuillut jo parilla edellisellä lenkkikerralla. Saan siis syyttää täysin itseäni, kun lähdin keskiviikkona lenkille puolikuntoisena. Lääkäri oli sitä mieltä, että nilkka on saattanut hieman nyrjähtää huomaamattani juoksulenkin hurmoksessa ja jatkunut rasitus juoksun muodossa aiheuttanut nilkkaan turvotuksen nostaneen tulehduksen.

Reseptiksi lääkäri määräsi lepoa ja geelimäistä tulehduskipulääkettä nilkan paikallishoitoon. Nilkkaa pitää olla rasittamatta viikko, jonka jälkeen voi aloittaa kevyen pyöräilyn tai sisäsoudun. Jos nilkka kestää kevyen liikunnan, niin juoksun pariin voi palata kahden viikon kuluttua annostelemalla sitä aluksi enintään 2x 30 minuuttia / viikko.

Geeliä 2–4 kertaa vuorokaudessa ohuelti kipualueelle.
Nivel- ja/tai jännetulehduksen hoitoon.

Jospa tämä kolmas telomiskerta viimein opettaisi minut kuuntelemaan kehoani. Joskus tehokkain treeni on jäädä kotiin kuntoutumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti