lauantai 13. syyskuuta 2014

Nuuksio Classic -polkumaraton 2014 toimitsijan silmin

Viikko sitten lauantaina (6.9.2014) kisattiin jo kolmatta kertaa järjestetty Nuuksio Classic -polkujuoksutapahtuma. Kisa oli minulle jokseenkin tuttu jo viime vuodelta, kun veljeni kävi sen juoksemassa. Tänä vuonna tykkäsin tapahtumasta Facebookissa, ja sain sitä kautta tiedon vapaaehtoisten toimitsijoiden rekrystä.

Toimitsijapaikka houkutti erityisesti sen takia, että vapaaehtoiset työläiset saavat ensi vuoden tapahtumaan ennakkoilmoittautumisoikeuden. Näin siis varmistaa paikkansa ~500 juoksijan joukossa ja pystyy varmuudella merkitsemään tapahtuman ensi vuoden kisakalenteriin. Tänä vuonna osallistujaraja tuli vastaan reilu vuorokausi ilmoittautumisen alkamisesta.
Ennen varsinaista tapahtumaraporttiani kannattaa tsekata oheinen video tämän vuoden tapahtumasta, jotta saa edes jonkinlaisen kuvan tapahtumasta:Huomioliivejä ja kannustushuutoja


Sää oli lauantaina varsin kesäinen ja lämmin, kuten yllä olevasta virallisesta kisavideosta näkyy. Kuitenkin aamuviiden(!) jälkeen, kun tein lähtöä kotoa Siikarannan kokoushotellilla sijaitsevaan kisakeskukseen, sankka aamu-usva teki ilmasta hieman kostean. Vaikka viipyillyt usva ehti kastella kenkäni ja sukkani ohjatessani osallistujien autoja hotellin nurmialueille, ei itse kisassa tarvinnut pelätä märillä avokallioilla liukastelua – suosittelipa ratamestarikin nastattomien juoksukenkien käyttämistä.

Varsinainen pestini aamun pysäköintiopastuksen jälkeen oli toimia opastajana/tsekkaajana/kannustajana radan varrella 19,5 kilometrin kohdalla Suolikas- ja Sarkkinen-vesistöjen välisellä kuvankauniilla kalliokannaksella. En ottanut kuvan kuvaa päivystyspaikalta, mutta onnekseni paikalle sattui kopterikuvausta harrastava henkilö, joka taltioi komeat maisemat, suurimman osan juoksijoista ja minut huomioliivissä GoPro-kamerallaan. Lisäksi ylempänä linkitetyssä kisavideossa on kuvaa Suolikkaalta ajassa 2:00–2:15.


Tehtäväni oli pitää kirjaa kärjen juoksijoista ja väliajoista (kärkimiehet ajassa 1:37 19,5 kilsan kohdalla ja kärkinainen vain yhdeksän minuuttia perässä ajassa 1:46) sekä tietenkin tsempata kaikkia juoksijoita.

Ekan tunnin ajan ilmoitin tunnollisesti juoksijoille eron kärkeen, sen jälkeen kannustin kuuden tunnin alittamisesta (mikäli jatkavat samaa tahtia) ja häntäpäätä tsemppasin pian täyttyvästä 20 kilometrin etapista.


Katse ensi vuotta kohti


Kuten jo alussa vihjasin, tarkoitukseni on osallistua vuonna 2015 Nuuksio Classic -polkumaratonille, toivottavasti veljeni rinnalla. Toimitsijapesti antoi mielestäni kattavan kuvan tapahtumassa vallitsevasta hyvästä hengestä. Vaikka tapahtuma on Suomen mittakaavassa suuri, ihmispaljoudesta ei tarvitse kärsiä suosittujen maantie-maratoneiden tapaan.

Nuuksio Classic 2014 -juoksureitti (lähde: Nuuksio Classic)


Kisajärjestäjät olivat laatineet oivallisen kartan juoksureitistä, joten treeni kisamaastossa onnistuu omatoimisesti, kunhan saa aikaiseksi matkata Nuuksioon asti. Reitti säilynee ennallaan ensi vuoteen. Muutenkin suunnistusintoni on parempi pari polkujuoksutapahtumien kuin maantiejuoksun kanssa. Ja täytyyhän minun muotibloggaajaana harrastaa tätä suosittua lajia.

Näillä näkymin Nuuksio Classic on ensi vuoteni päätapahtuma juoksun ja muun liikunnan saralla. Maratontreenin tueksi ja kalenterin täytteeksi tullee NC:n pikkusisar Bodom Trail sekä umpimetsän puolella Louna-Jukola ja sitä tukevat (kunto)suunnistus-tapahtumat.

Dumppaan tähän loppuun vielä muiden kisaraportteja, kuvia ja videoita Nuuksio Classicista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti