sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Kimppakivaa

Rakas treenipäiväkirja,

ohessa on otteita seikkailuistani kuluneilta kahdelta viikolta. Vasemman jalkaterän sisäsyrjän/jalkapohjan (rasitus?)vamma on estänyt juoksutreenin, mutta olen ollut fyysisesti aktiivinen muiden lajien parissa. Ennakkoluuloton kokeilunhaluni on johdattanut minut löytämään kehostani aivan uusia puolia.

Soutaa, huopaa

Antauduin rytmikkään liikkeen vietäväksi. Hetken aikaa lantiomme liikkuivat samaan tahtiin. Synkronoitu sinfonia sai minut hengästymään ja pian sykemittarini piippaukset muistuttivat minua palaamaan aerobiselle tasolle. Aktin jälkeen takapuoltani kivisti, mutta hyvällä tavalla.
Sunnuntaisesta sisäsoututreenistä on muodostunut jo perinne  – jos neljässä viikossa sellainen ylipäätään ehtii syntyä. Kahtena kertana neljästä minulla on ollut ilo soutaa Vahva-Lassin* kanssa. Vahva-Lassi treenaa helmikuista Finlandiahiihtoa varten ja on kokenut kirkkovenesoutaja.

Soutu kehittää hyvin suuria lihasryhmiä ja kestävyyttä, ja olenkin oppinut pitämään siitä. Vaikka molemmat meistä ovat melko vähäpuheisia, niin vieressä huohottava ja soutava partneri piristää muuten niin meditatiivisen monotonista soutuharjoittelua. Suosittelen. <3

Badminton Romance

Jean-Baptiste Chardin, Tyttö ja sulkapallo, 1741
Aidoista sulista tehdyssä pallossa on ohuella nahalla päällystettyyn, korkista valmistettuun nuppiin liimattu 16 hanhen- tai ankansulkaa.
En keksinyt sulkapalloon mitään muuta eroottisesti latautunutta introa, kuin ylläolevan suoran lainauksen Wikipediasta. Sänki-Markus houkutteli minut parikseen pelaamaan sulkapalloa. Tunnin edestakainen läiskiminen osoittautui hauskaksi vauhtikestävyystreeniksi – kiivas tahti sai hien virtaamaan ja punan poskille.

Kipeytyneelle jalalle sulkapalloilu ei tehnyt hyvää, joten ennen ensi kertaa pitää kuntouttaa jalka kunnolla.

Ensimmäistä kertaa ryhmässä

Miellyttävä naisääni kehottaa hengittämään syvään ja kuuntelemaan omaa kehoa. En uskalla vastustella, koska ympärilläni makaa jo muita keskittyneitä ihmisiä. Aluksi tunnen pientä kipua ja kireyttä, mutta pian kehoni valtaa lämmin väristys.
UniSportin tarjoamat ryhmäliikuntatunnit tuovat uutta eloa elämään. Uskaltauduin veljeni kanssa Kumpulassa järjestetylle Venyttely ja kehonhuolto -tunnille, joka osoittautui yllättävän intiimiksi himmennettyine valaistuksineen.

Hyvän (ja kokeneen) ystävän kanssa on helppo kokeilla jotain uutta ja pitää kiinni treenikerroista. Pelkkä toisen läsnäolo sähköistää tunnelmaa ja motivoi minua yrittämään kovemmin. Aion jatkossakin sopia treenitreffejä tuttujen ja miksei myös tuntemattomien kanssa.

xoxo

Eetu

*tekstissä esiintyvien henkilöiden nimet on muutettu lisäämällä niihin maskuliininen etuliite.


146 päivää Helsinki City Runiin
8,4 juoksukilometriä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti